Chef Sebi's kitchen

Cooking is an art, be an artist!

Bemutatkozás

2014. október 13. 20:28 - Sebestyén Gábor

Introduction

1995.06.22 - én születtem, Budapesten, ebből következik,hogy idén az évben töltöttem a 19. életévemet

Természetesen nem innen kezdeném a történetemet, bár bizonyára izgalmas téma lenne az első saját vállalkozásom a "homokozó cukrászda" amit az öcsémmel ketten vezettünk, talán majd máskor :)

Azonban előre haladnék az időben egészen 2012-ig , a helyszín Dunaújváros. Remélem jól emlékszem a dátumra. Ebben az évben szépen lassan elköltöztem otthonról, persze csak a hétköznapokra. Szerencsére volt erre lehetőségem, volt egy hely ahová elmenekülhettem a világ elől. Azonban mikorra már a pizza gondolatától is irtóztam, jött egy ötlet, hogy főzök magamnak valamit. El is ballagtam a közeli bevásárlóközpontba és vettem egy kiló csirke alsócombot.

Büszkén hazasétáltam vele és már készültem a lakomára, azonban azt elfelejtettem, hogy se olaj, se tepsi, se semmilyen fűszer nem volt otthon, a köretről ne is beszéljünk, viszont találtam egy szép barna fazekat, úgy gondoltam majd megfőzöm, a húslevesben is szeretem a főtt húst...

Az első kínos próbálkozást még néhány kellemetlen csalódás követett, ezek közül a kedvencem a felmelegített üveges lecsó, virslikarikákkal.

Sokszor már nagyon közel jártam ahhoz, hogy feladjam, mikor egész hétre főzött pörköltet, ragut, stb égettem oda, azonban úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtem mára.

Jelenleg 2014-ben joghallgató vagyok A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és határozottan állítom, hogy a tanulás és a rendszeres testmozgás mellett is lehet hódolni a szenvedélyünknek, illetve nagyon hasznos ha egyetemistaként tudtok főzni. 

Leszögezem, hogy még rengeteg tanulnivalóm van és teljesen amatőrnek tartom magamat, 3 év aktív főzés után is. Amiért mégis elindítottam ezt a blogot, az, hogy segítséget nyújtsak minden kezdőnek, mert tudom, hogy én is voltam kezdő és megpróbáljam elbűvölni a tapasztaltabbakat egy-egy recepttel, érdekességgel, ötlettel.

Akik teljesen kezdők, azoknak azt javasolnám, hogy ha tényleg érdekli őket a dolog, akkor ne habozzanak, elsőre úgysem fog semmi sikerülni. Vegyenek szakácskönyvet, nézzenek főzőműsorokat, olvassanak sokat az interneten, és elsősorban főzzenek. Főzzenek éjjel-nappal. Barátnak, barátnőnek, családnak. Ha elsőre nem megy, másnap ugyanazt kell főzni, majd harmadnap is. Folyamatosan jegyezzék, a hibákat, akár egy dokumentumba, akár egy füzetbe. Ne sajnálják a pénzt és az időt. Bátran álljanak neki este 7 kor házi tagliatellét készíteni. Kísérletezzenek zöldfűszerekkel, Budapestiek járjanak piacra, vegyenek erdei gombát, házi sajtot, halakat. Higyjék el, megéri.

Egyébként egy könyvet ajánlanék főleg kezdőknek, de még gyakorlottabbaknak is: 

Hargitai György - Az én alapszakácskönyvem

Ha anya épp nincs telefonközelben, csak nyissátok ki és ott lesz benne a válasz a kérdésedre.

Minden jót kívánok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sebiland.blog.hu/api/trackback/id/tr396784731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása